“Kærlighedens gerninger”

Nu sker det. Den længe ventede film ”Kærlighedens Gerninger”, skal optages på Hellig Kors Kloster her i de kommende måneder. Både bestyrelsen og lederparret Marianne og Carsten Dalsgaard er spændte på, hvad det kommer til at betyde for klosteret. Under alle omstændigheder vil det give meget opmærksomhed omkring stedet.

Når det gælder bygningernes tilstand, vil det også føre noget godt med sig i og med, at der vil blive renset for skimmel i de områder, hvor optagelserne skal finde sted. Forhåbentlig kan vi nu endelig komme i gang med at renovere hele klosteret og se drømmen om et bønnens sted blive til virkelighed.

Normalt står klosterkirken altid åben. Sådan er det ikke her i foråret på grund af, at klosteret er udlejet til Paloma Productions, som filmselskabet hedder. Det betyder så også, at der ikke afholdes gudstjenester i kirken, foreløbig frem til sommer. Men det betyder ikke, at der ingenting sker i klosterets regi. Den 21. marts vil der blive afholdt en aften i klosterkirken med temaet ”De forfulgte kristne i Mellemøsten”. I påskedagene vil der være udendørs vandringer med læsninger af påskens bibeltekster. Og Store Bededag den 5. maj vil vi holde fast i traditionen med bøn og stilhed. Og endelig vil vi fejre Sankt Hans som vi plejer den 23. juni. Til den tid er filmoptagelserne afsluttet.