Tidebøn

Rygraden i det åndelige liv på klosteret er den daglige tidebøn. Traditionen med faste bedetider kan spores helt tilbage i Det gamle Testamente. Velkommen til at droppe ind og deltage i morgen- eller aftenbønnen.

På Hellig Kors Kloster er der gennem alle årene blevet bedt tidebøn flere gange om dagen. Og det skal der ikke ændres på efter at Marianne og Carsten er kommet til som ledere. Foreløbig beder vi morgenbønnen (laudes) kl. 9.00 og bønnen sidst på eftermiddagen (vesper) kl. 17.00. Gæster på klosteret inviteres med og vi vil også gerne invitere naboer og lokale, som måske har mulighed for at holde ind på vej til eller fra arbejde, til at være med.

For nogle lyder det måske lidt fremmedartet med tidebøn. I virkeligheden er det både enkelt og smukt. De to vigtigste ingredienser i tidebønnen er bibelske tekster og bøn. Vi starter altid med at tænde lys på alteret og ringe bedeslagene med kirkens klokke. Derefter synger vi en salme fra salmebogen og læser en Davidssalme som veksellæsning. Så hører vi dagens ord fra Bibelen og tager tid til at sidde i stilhed og reflektere lidt over det vi har hørt. Herefter rejser vi os og synger enten Zakarias’ lovsang Benedictus (om morgenen) eller Marias lovsang Magnificat (om aftenen) på en smuk gammel gregoriansk messetone. Til sidst er der tid til stilhed og bøn. Vi slutter tidebønnen med at bede Fadervor og synge den apostolske velsignelse.